Du säger ingenting, det säger allt!

Goder afton kära knegare. Eller tur-klubbor, som riktas främst mot de turmänniskor som har sådan där semester. Det ryktas om att vissa belönas med sådan.

Igår tänkte jag åka hem för första gången på ett par dygn efter att ha spenderat helgen här, men vad passade inte bättre än att Ivan min kära kollega bjöd hem mig till sig, för att avnjuta ett mål mat och se en film. Jag sov således där och har ännu ej varit hemma på ett bra tag. Ikväll torde dock inget störa mig från att bege mig hemåt för en visit och översyn av huset.

GIF Sundsvall vann i min frånvaro från Norrporten Arena igår. Viktigt var det. Dom fullkomligt öser in mål för tillfället, och är inte det kul så vet inte jag.

Dessa kvällsveckor då jag jobbar till 21.15 är både bra och dåliga har jag efter noga övervägande kommit fram till. Eftersom jag är en kvällsmänniska av rang så kan man vara vaken ett tag längre än vanligt samt sova till en anständig tid dagen efter. Vad kvällen kommer att bjuda på har gud ej förtäljt för mig än .

För övrigt så har jag som jag berättade igår skaffat ny telefon, och skulle således uppskatta om pöbeln som läser detta skulle kunna SMSa nummer med namn till mig om ni orkar. Samt om ni anser att jag behöver eller förtjänar det.

Äh vafan, nu ska jag försöka vara glad, det är mycket roligare än det omvända.
Sköt om er gott folk, på återseende.

Idioter, varför finns det inga kvoter för idioter?

För övrigt anser jag att det är varmt ute.

En undergångssaga med lyckligt slut!

Ja pöbeln, hur man ska sammanfatta denna helg vet inte ens Björn Ranelid, det kan jag med belägg bekräfta.
Det som skulle bli en helg med enbart framgångar, kom att visa sig bli mycket trassligare än så redan den första dagen.

På jobbet satt vi och önskade oss att få gå lite tidigare jag och Anders, detta torde vara enkelt inbillade vi oss eftersom det var helt dött, men icke sa Isak, en timme tidigare så var vi båda skonade och kunde med Anders nya bil börja bege oss till Sundsvall, för inköp av Wii resort till Anders och en ny telefon till mig, samt diverse små ärenden. Redan halvvägs till Sundsvall så tyckte vi oss se att vi släppte iväg lite för mycket avgaser för att vara en sann miljövän, men ändock så var det inget vi la någon större vikt vid. Efter att ha åkt några svängar i stan och vi kommer i haga så är det plötsligt väldigt mycket mer rök som ges ifrån våran bil, trassligt tycker vi och åker in på shell efter att oljelampan gett ifrån sig ett sken. Väl där slog en mycket kompetent man fast att det förmodligen var en topplockspackning som hade gått ( han hade kunnat sagt att en magnum glass satt fast i tanklocket lika gärna och jag hade trott på det ändå). Vi fick rådet att köpa olja och efter bästa förmåga försöka ta oss tillbaka till Härnösand så smärtfritt som möjligt. Sagt och gjort, en oljedunk för 518 riksdaler inhandlades och färden fortsatte, men något mindre rökmoln kunde vi inte skönja, dock betydligt mer. När vi hade åkt i en rondell kunde vi se flera bilar stanna mitt i röken, eftersom de ej såg ett dugg. Vi garvade oss lyckliga över de andras olycka och stannade utanför elgiganten där vi skulle köpa spelet, en tattarfamilj i en stor grön skåpbil hade följt efter oss och garvat väldigt länge och körde efter oss in på parkeringen. Familjen som förmodligen hade 6 fingrar allihopa stod sedan och flinandes kollade på oss, utan att säga ett ord. Hemskt märkligt om ni frågar mig. Väl på väg in i butiken så bli vi förföljd av en vakt som tydligen tycker att vi ser suspekta ut, hela vägen i butiken smyger han efter oss, sedan sätter han sig i sin bil utanför för att hålla oss under lupp. Allting börjar bli väldigt absurt och medans jag köper en mobil så går Anders in på sytembolaget för att handla oss allsköns rusdrycker inför den stundande helgens festligheter.

Här någonstans ansåg vi att allting var ett stort skämt, och längtade endast hem för att få sätta tänderna i en bättre bit mat och dricka våra rusdrycker. Efter ytterligare ett stopp med påfyllning av olja så begav vi oss med ilfart hemåt, efter Torsboda mitt i ingenstans sa bilen tack för sig och la av. Stopp. Stilla. Hejdå. Tråkigt för er, sa bilen. Den vägrade starta, och där stod vi, som två fån.
Trots att vi placerat ut såväl varningstriangel och satt på varningsblinkers så vägrade bilarna som körde förbi sänka hastigheten till mer än 120. Det rungade i bilen och Anders fick slå en pling till sin svärfar, det vara bara ett problem, Anders telefon tänkte att han skulle följa bilens exempel, och la av. Nu satt vi med det sista hoppet, min mobil, denna fick tjänstgöra som bogseringshjälp, och efter ett långt tag dök han upp. Stig, hjälten, som i sakta mak skulle bogsera oss hem. Trodde vi. I 100 km/h bogserade han oss hem, förmodligen högsta bogseringsfarten på mången år. När vi senare påpekade för Stig att han minsann kört i 98 km/h i timmen på väg hem så fnyste han stött åt oss, och sa att det allt var i 100 han hade kört.

Väl hemma vart det en pizza och inställd utgång, vi hade inte mer kraft i oss. Resten av helgen ägnades åt en sämre utgång på området på stadsfesten i härnösand, trots att såväl förfest som övrig helg var bra, så drog stadsfestens uselhet ner helhetsbetyget.

Anders och hans dam har stått för ett exemplariskt värdskap och ska tackas med stora ord.

Ni får ha det så bra mitt herrskap.

Vår klass är inte första klass, när blodet stiger slinter kniven.
 Den kränkte vill ha sanning till varje pris, men slåss med en egg som är sliten.
Nej, inget är så svårt som att vinna mot sig själv, vi kan reglerna, men kan vi spelet?
 Skriker, fäktar förtvivlat framför domaren, som om vi redan fölorat och vet det....


För övrigt skrattar jag åt Amadou Jawo, han är rolig.

Näst intill blåst på en ledig dag!

Igår gott folk, så var jag när att ge upp. Nynnandes på sången " Jag har inga vänner kvar, visst är livet underbart" men blicken stint riktad mot MSN rutan där vi kunde läsa Erik, tillika Pirkts namn. Det var tyst som i graven i konversationen strax efter att pirkt förklarat att han skulle svika mig och basse för att läsa en bok och spela fotboll mol alena. Basse och jag kände vredet och kände kränkningen, vi tänkte lägga oss ner och bara skita i allt. Livet passerade i revy och inte ens knorrs köttsoppa som fanns i skåpet lockade. Jag sket i den och la mig i sängen. Inget var värt något längre. En väl avvägd planerad dag, men skratt och kortspel var med ens försvunnen. Pirkt som dessutom varit den drivande i frågan och som jagat upp såväl mig som basse ur sängen valde att skita i oss. Jag kände mig mindre värd än en sämre upplaga av " i huvudet på gynning".

Men tur är väl att man hade basse kvar, vi klamrade oss fast vid vår enda vän, vårt sista hopp. Ner på staden begavs det. Och vilken kväll det visade sig bli. Först in på systemet, lite rusdrycker inhandlade, sen, snabbt till videoteket, hyrde ett tv-spel, och vandrade förbi donken för att hitta ett substitut till den uteblivna köttsoppan. Nu är ju donkens Big Mac väldigt undermålig,men just då kändes inget undermåligt, allt var glada fågelsånger, mysiga kvällspromenader, jordgubbspajer på en veranda. Ja jag kanske spårade lite där, men så var känslan.

Vi gick hem till basse för att förtära vår mat och spela lite spel. Jag måste säga att jag var snäppet vassare än basse igår 4-0 i egenkomponerade set på PES gjorde att jag stod som vinnare av en bättre buffé på Dragon House.

Jag vill tacka min gode vän basse för en förträfflig kväll, mer sånt åt folket. Hoppas boken var njutbar erik...

Nu ska vi snart hitta oss något att äta här på jobbet.

På återseende.

Bäste vän är en falsk en,
har lämnat öppet för en ny, i
fall det skulle dyka upp,
nån trevligare än du....


För övrigt anser jag att kvällar likt gårdagens är ett måste för var man!

Lyckan kommer ju en dag!

Gissa vad jag gör? Ni gissade helt rätt allesammans, stora grattis, en påse luft är utlovad till samtliga i pöbeln. Jobbet stämmer mycket riktigt.

Igår var vi med om något mycket märkligt. Jag gick och la mig för en smärre powernap efter jobbet, och somnade, vaknade gjorde vi 10 timmar senare, klockan 03.00. Utvilad som en bättre hanräv efter en bättre gassning i ett rävgryt.
Således klev vi upp och har varit vaken sedan dess. Är man normal?

GIF Sundsvall var nästa märkliga ting med gårdagen, och då tänker jag inte enkom på att dom vann, utan även för att segersiffrorna skrevs till 6-4. Hur är det möjligt tänker sig då de flesta. Det har jag inget bra svar på, säger jag då. Och lämnar det således därhän.

Imorgon är jag ledig och tänker således förpassa mig till staden är det tänkt. Om så blir fallet, vet vi såklart inte förens morgondagen tagit sig i anspråk.

Nu ska jag försöka göra något jobb här på jobbet.

Hörru Jane.
Tillvaron är mest skit men.
Vem har bestämt att du.
Måste klara den helt själv.
Snälla dela den med mig jag lovar att ta hand om dig....


Förövrigt anser jag att Anders dragit dagens roligaste när han torskade en lången på vattenpolo för att han trodde det var basket!

Och jag ska skriva brev. Till dina närmaste och bästa.

Och säga att du lurar folk. Som emellanåt är ledsna....

För lurar folk, det är vad du gör. Ärke.Skojare.

Jag har varit sjuk, det har varit tråkigt.
Det är ungefär det vi kan säga, förvisso har jag haft trevligt sällskap via den här kommunikationskanalen MSN som tydligen är ett påfund för människor i behov av socialt umgänge som är isolerad från övriga världen på grund av åkommor av ett eller annat slag.
Vi har spelat lite FM och fördjupat oss i livets meningar.

Jag har mest bara sett tv och spelat FM, sovit, ätit, druckit tea. I en enda cirkel. Avundsjuk någon?

Nu är jag tillbaka på jobbet och har precis slagit fast att jag kommer att stanna här för en tvådagarsläskning nästa helg. Jag måste ju ta igen helgens tapp. Jag kommer att husera fritt i Hammarströms paradvåning och inmundiga sorter av drycker av högoktanig klass. Så som så många gånger förr kommer en flaska shiraz att vara inblandad. Var så säker. Han är ju en finsmakare. Den där Hammarström. Anders. Curling-proffset. Osv. Han alltså. Ni vet.

Just nu är jag overkligt trött, har fortfarande slängar av min obotliga sjukdom, och börjar misstänka att ett eller annat svin kan ha varit iblandat i min influensa.

Nu är det mindre än en timme kvar. Fantastiskt. Come on.

Vi hyres.

Vad ska det bli av dig!
Ja vad ska det bli av mig!
Vad ska det bli av dig?
Vad ska du bli?...


För övrigt anser jag att vädergudarna bör vara snälla mot mig i helgen!


Lokalkändis och snart helg!

Jahaja mitt herrskap, då var det helg snart då! Mår för tillfället väldigt bra, skönt att leva när ingenting känns riktigt jobbigt, inte ens jobbet är särskilt jobbigt även fast det ser så ut här : http://allehanda.se/start/harnosand/1.1182922 Jag vart nämligen lokalkändis och de lär stå på kö för att min autograf på hemköp idag.

Imorgon ska det läskas hos bultsaxen, ska bli trevligt och jag hoppas på bättre resultat än förra fredagen. Det ser ut att gå i stöpet med grillning iallafall, är det bra väder? Nä inte ens det ska få knäcka mig för tillfället. Det känns skönt att vara vid liv en dag till.

På lördag kan det vara aktuellt med ett stugbesök, då min gamle fiskarkompis och kompanjon ville ha ut mig för en liten fisketur, men det beror lite på väder vind och levervärden.
Ikväll ska jag endast hjälpa en närstående med lite bestyr bestående av grusskottning och dylikt. Man är en sann vardagshjälte.

GIF Sundsvall rör på fötterna och värvar två nya spelare, (gilla som vi säger på facebookspråk).

Jag har också torskat stort i två raka curlingbataljer mot min kollega Anders som förövrigt är SM-tvåa i Curling. Jag ser det som godkänt med några väl avvägda stötar, dessutom fick jag beröm av den store curlaren vilket lyfte mitt självförtroende.

Det här fick bli ett hastigt och osammanhängande inlägg, men vad bryr vi oss väl om det? Det är ju helg snart. Alles für saten, nu kör vi.

Om en rikedom större, än den här världen ger.
Vi visste det då, vi är så mycket mer...


Förövrigt anser jag att vi är värda så mycket mer!

Gatan fram!

Ja så var helgen och gatufesten till ända. Och jag är kluven, det är bara att inse att gatufesten inte längre håller samma standard som tidigare och att det var bra mycket mindre folk än vanligt där, det var roligt att träffa allt folk i vanlig ordning, det var roligt att se en Moneybrother som gjorde en riktigt bra spelning, men sen var det inte så mycket mer. Jag såg inte ens choko-dutch iår, men har sett i pirkts blogg att han höll ställningarna i vanlig ordning. Ska förövrigt även här gratulera Erik igen då han fyllt den sjukt tråkiga åldern 19 år. Jag lyckades inte ens bli så pass i gasen som jag önskade mig i fredags, trots min krigarbroder Hedberg vid min sida.

Jag gjorde efter att ha besökt gatufesten i fredags ett riktigt bra drag. Jag tog Sundberg med mig och begav mig till sommarstugan. Ack så smart visade det sig, det var längesen jag hade en så skön och rolig dag som i lördags. Förvisso började den trevande då man trots allt var ganska slagen på morgonen efter att ha varit uppe lite väl sent, men när vi väl tagit oss upp och jag Sundberg och Hedberg varit donken där vi efter lång väntetid och stora lurendrejerier av diverse extraprylar pga att den långa väntetiden så begav vi oss ut. Väl där mötte mamma och pappa och vi tog några rundor pingis där vi snabbt kunde konstatera att vi låg ganska långt efter vår gamla standard ringrostig och dan satte vi inte många snygga slag.
Efter att ha avnjutit en väldigt fin middag bestående av diverse bättre grillvarianter så begav vi oss igen ut till garaget för nya matcher. Och då började spelet stämma, efter några riktigt långa bollar där vi båda kontrat varandras slag så stod vi bara och garvade åt den underbara pingis som spelades och vi kunde snabbt slå fast att vi var topp 2 i världen.

Sent på nattkröken tog vi oss ned till båten för att ta en tur ut på havet, vi hade några nät med oss men hade ingen förhoppning om att få något utan åkte mest för skojs skull, när det senare visade sig att vi förmodligen även var topp 2 i världen även på fiske så mådde vi riktigt gott och firade med lite whiskey.
Vi åkte då hem med hela båten tung av fisk och spelade endast ytterligare 8 matcher pingis varav minst 6 av dom gick till 3 set.

På söndagen skulle Sundberg spela golftävling och jag begav mig till Björkön till en gammal vän och även där fiskades det lite och dagen avslutades med ett grisigt mål på max.

Helgen var bra det får sägas, jag har haft det riktigt riktigt bra, och det känns fint att vara vid liv en dag till.

Jag måste småle åt alla halvproffs ute i fotbollsvärlden som får hybris efter en säsong som minst sagt är hyfsad. Den jag tänker på är Henok-Jag-Gör-Aldrig-Mål-Från-Längre-Än-En-Meters-Avstånd-Goitom. Som anser sig alltför bra för att spela i Spaniens division 2 och tror även att det blir ekonomiskt svårt för Murcia att behålla honom......Vad menar han? Är han bra tycker han?

Have you ever seen a one-legged man trying to dance his way free?
If you've ever seen a one-legged man then you've seen me.


För övrigt anser jag att Michael Owen är en idiot.

A young summers youth!

Hej på er, och hoppas att alla lyckliga gårdagsdrinkare mår bra idag. Det gör nämligen inte jag. Snarare tvärtom om jag får säga mitt, har suttit och våndats på jobbet men efter en sämre pizza, den var faktiskt undermålig, så mår jag bättre.

Glasbanken har besökts och dubbla vinare får bli kvällens dryck, givetvis finns det en och annan kall skumhatt på lager också.
Kvällen kommer att kommas ihåg som kvällen då inget koms ihåg. Om jag får det rätta flytet och turen det vill säga, det kan man aldrig så noga räkna med.

Gårdagen spenderades på bunkerns veranda, vi spelade  lite gitarr och sjöng och drack och snackade dynga. De flesta gick ner på området men jag valde att taxa mig hemåt eftersom jag idag jobbar.

Imorgon kommer jag att bege mig till stugan och ge övrigt törstigt folk fria händer att dricka slut på ölpumparna på området. Det blir jag och Sundberg som flyr och det ska bli riktigt skönt att komma bort och göra lite annat än den vanliga slentrianen.

Detta inlägg blir kort tråkigt och innehållslöst, men det får bli så idag, vi hörs säkerligen med lägesrapport om några år då jag antar att jag blir bakis ett väldigt långt tag.
Sköt om er och behandla flaskan som ni själva vill bli behandlade.

Hur känns det nu?
När du har gått hela gatan ner.
 Hur känns det nu?
När du har sett allt som finns att se.
Hur känns det nu?
När våra färger runnit av.
Här står vi nu.
Till slut är allting ändå bara aska.
Det är väl lika bra att sätta eld på alltihop...


Förövrigt anser jag det okristligt att behöva jobba när man vill läska!

Det finns en gata där alla kan ibland...

Hela Sundsvall verkar ramla dåliga gatan fram!

Och man måste älska att folk är såhär pass törstiga efter drycker med innehållande rusningseffekt.

Gårdagen slutade givetvis med att man blev nerlurad till den där gatufesten som det har ryktats om. Jag var dock så pass kylig att jag inte blev berusad utan endast lite mer välmående under ett tag. Vi satt faktiskt i kårtältet och lyssnade på lite band, ett band som var riktigt bra " Oh my " tror jag att dom hette, men kan vara helt ute och cykla där. Vi drack våra kalla och mådde så gott som jag anser att man förtjänar när man jobbar i denna värme.

Något som dock var lite märkligt när vi var inne på invitotältet var det uppdukade syndikatbordet de hade dragit fram. Där donnor i särdeles blont hår satt och myste och såg evinnerligt lyckliga ut. Frågan är bara vad som är grunden till att just dessa till synes menlösa personer fick sitta där. Det är väl ungefär lika lätt att förstå, som att förstå vilka som får spela i confederations cup.
Det var otroligt mycket folk ute på stan, och när jag gått bet på en öl eftersom dom inte tog kort i oscarstältet så skulle jag vandra förbi en donna, givetvis får hon en knuff och en halv öl spills ut över hela min skjorta. Jag blänger givetvis ogillande, och hon beklagar sig men jag går. Väldigt uppretad sätter jag mig vid ett bort, varvid damen kommer löpandes och vill köpa på mig vilken dryck jag helst önskar ur baren och säger förlåt ett x antal gånger. Jag får givetvis dåligt samvete eftersom det inte var damens fel att jag vart nerspilld. Kommentarer som " Nej har jag förstört din kväll nu" och dylika överöstes mig. Hon var verkligen olycklig över det inträffade, och jag var egentligen sugen på en öl. Men förmådde mig inte att sno hutlösa 55 kronor ur hennes ficka då det inte var hennes fel. Jag valde således att säga att allting var lugnt och satte mig och torkade.

Ikväll får folk ränna där nere bäst dom vill, jag kommer att göra något annat. Vad vet jag inte än.

And if I'd fall, would you pick me up?
If I fall, will you pick me up?


För övrigt anser jag att det är sjukt att gatufesten tar 55 kronor för ölen så att man hela tiden måste ha en äckel 5 krona på sig.

Och gäst ikväll är jesus, han har kickat heroin!

Han läppjar på sitt glas, och ramlösa blir vin!

Hejja alla turklubbor, som med all sannolikhet ligger och gassar sig i solen, likt en skallersnake som ligger på asfalten och insupar solens strålar.
Halvnöjd på jobb redan nu, vilket egentligen beror på ovan nämda ting, varför 620 grader när jag ska jobba? Varför inte regn som när man är ledig?
Jaja, jag är inte missnöjd i övrigt, bara lite kokandes.

Gatufesten är det ja, vad säger man om det. Man har ju varit en flitig besökare sedan barnsben, men fan vet om det inte spricker detta år. Med tidigt jobb på fredag, uteslutar jag torsdag med viss öppenhet för ändringar. Med stor ånga över det skrala utbudet av artister som erbjuds så kan jag även tänka mig att fly till stugan på lördag, och bara gå en enda dag. Men man har ju varit med förr. När mina törstiga kompisar sitter på någon bättre altan med grillen i full gång och struparna är lika öppna som en stupränna. Då kan det bli så att man faller dit. Igen!

Till lunch avnjöts en bättre plankstek dagen till ära, jag tror aldrig i hela mitt liv, förutom ett fåtal gånger, att jag varit så abnormt sugen på en isande sval skummighatt. Den bara stod där i kylen och såg på mig, med ledsna ögon, så jag tog.... en cola. Jag är en stark person. Det ger jag mig själv.

Vad blir det ikväll då, många säger GF, ska man dit månne? Eller ska man ta igen förlorade sömntimmar? Tips, någon?

..och gäst ikväll är Jesus. Han har kickat heroin.
Han läppjar på sitt glas. Och Ramlösa blir vin.
Han berättar om sina vapen. Sin tid i Saint-Tropez.
Om att ge sig själv en chans. Om sin nya Z-3. I en värld av Idioter.
Står han först i kön....


För övrigt anser jag att det är onsdag!

RSS 2.0