Fight your own, troubled mind!

God afton alla sol-lapare!

Hemmahörande i en kontorslokal så känns det en aning bistert att det är cirka 750 grader ute idag. Hade hemskt gärna lapat sol med en liten glass på något halvtaffligt hak i stadskärnan idag. Men varför vara bitter när flera tusen andra får ta del av det fina vädret, ty jag är en filantrop.

Tränade fotboll igår, eller jag var på träningen och deltog i övningar och lallade ivägen för folk, sköt ett par missriktade missiler till de trassligt belägna villorna i omnejden och såg till att sinka ner vårt lags spel överlag. Jag har ingen aning om vad som hände, men grejerna svarade inte på tilltal, benen bar mig knappt. Ingen ömhet i ljumsken dock.

Imorgon efter arbetsdagens allra sista sekund så kommer jag att bege mig till stugan, det ska bli så oförklarligt skönt att jag önskar att det vore den där sista sekunden redan nu. Dubbla systrar, mormodern och "morfadern" samt kusiner och liknande kommer alla att samlas för att veva en och annan snaps och ha allmänt trevligt. Midsommar är nog den bästa högtiden efter julafton ändå, det måste man nog slå fast.

Igår var det ytterligare ett mord i vår kära stad också, jag vet inte vad som försigår i de kriminella kretsarna, men någon typ av provisionssystem måste ha satts igång. För som det är nu tycker jag att det vevas med knivar både till höger och vänster med en enorm frenesi.

Har för avsikt att införskaffa mig en bärbar dator också inom en väldigt snar framtid förhoppningsvis, har på något trassligt vis roffat åt mig en hoper presentkort på skojarhaket media markt. De har en hemsida som man inte kan kolla igenom produkter på, är sådant uppskattat? Nej inte för mig och alla andra kunder, dock lär det väl vara ganska fantastiskt för dem, eftersom gemene man som går in i affären med ett köpsug, lär komma ut med åtminstone en bratwurst extra från Peter Antoines korvchark. Men det är väl dumt att klaga, man får väl åka dit och köpa sig första bästa dator helt enkelt, jag måste komma igång med FM snabbast möjligt om jag ska ha någon chans att vinna mot musen som legat i hårdträning i Visby.


Nu jobbar vi in tre pinnar till giffarnana ikväll och ni som kan, läs inte den här bloggen, köp en glass och gå ut i solen.



I've dressed up but slip into the muddy water
The stages just ain't going right
Bottom vices always need be strict to crisis
That's my so called life,life,life
!



För övrigt anser jag att ramlösa är en fantastisk dryck!

Tårarna, snart kommer tårarna!

Denna rubrik grundar sig i att årets fotbolls-vm håller på att gäcka mig till stort vansinne. Det är nästan rysligt vilken usel klass det genomgående har varit i årets upplaga.
Man undrar lite i sitt stilla sinne vad som är fel, det känns på sina håll som att spelarna inte bryr sig speciellt mycket om sina landslag längre.
Förutom grodlårssmaskarna från Frankrike, det land som efter holland måste var det som gäckat mig mest av allt genom mina år som människa. Är det inte bönder som gör uppror så är det spelare som gråter ut i pressen och vägrar träna. Man skulle kunna tro att avdelningen klementinen på baldersdagis klätt sig i klarblått och att de franska spelarna sitter på baldershöjden och spelar fia med knuff. De gnäller och bökar och visar på sitt alldeles egna vis att de bryr sig om sitt landslag, bara det är på deras villkor.

När vi ändå är inne på ämnet gäckning.
Imorse när vi passerade avgränsningen för vad som anses som Härnösand så såg min kollega Nikos en skylt, och brast ut i garv, sömndrucket gnuggade jag sömnen ur mina ögon och frågade vad som fått den brådmogne greken på ett så gladlynt humör och snart gick det upp för mig.
En stor skylt som signalerade fest och glamm i staden, detta mitt herrskap är obegränsat många gånger värre än Sundsvalls cityfest, ni kan inte ens gissa, jag lovar.
På skylten stod det : " GYCKLARAFTON I HÄRNÖSAND 3 JULI ".
Haha va? GYCKLARAFTON? Smaka på det medans ni föreställer er en bedrövlig skara människor med hattar som det hänger bjällror i, som pratar om det bästa sättet att sätta ett brinnande svärd i strupmynningen. Lägg därtill en i övrigt otroligt trasslig klädstil och hela familjen Tycon skulle framstå som ett ytterst normalt gäng i jämnförelse.
Man börjar ju undra hur det står till med prioriteringarna.

Imorgon är det tydligen match igen, min ljumske ser ut att ge mig klartecken, skulle vara kul att kunna spela igen, nu jobb någon timme till.

Ta hand om er, så tar jag hand om mig.



Fall inte i för all din törst,
man måste tänka först.
Fall inte i för allt i världen,
jag har inte tid att
vända mej och se, för allt jag säger
blir fel ändå.

Tårarna,
snart kommer tårarna.



För övrigt anser jag att giffarna går som tåget!

Får jag fråga en personlig sak?

Festen är över för alla skogslag i femman. Söders BK tog nämligen tre friska pinnar igår och snacket som florerat i skogar såsom Holm och Fränsta har plötsligt fått en abrubt vändning. Vilka ska vi nu klanka ner på? Vad ska vi nu snacka om över ett fränsta-mål på lokalgrillen? Antar att det får bli det vanliga frikyrkliga tugget ett tag tills nästa säsong är igång.

Vi vann alltså igår, i min frånvaro ska tilläggas, kanske ska ta det som ett tecken. Eller så kan vi bara slå fast att vi gjorde det bra och att vi fått upp lite glädje i lägret.

I övrigt tycker jag att livet går sin gilla gång, jobbar på i sedvanlig ordning och spelar fotboll när jag är trasselfri i kroppen.
Arbetsplatsen kommer från och med imorgon inte att vara sig riktigt lik, min vän och kollega Andreas Fopperingen Forsberg ska knyta ihop navelsträngen igen och bege sig hem till Nick Borgens gamla hemtrakter Östersund. Nu ska han förvisso inte bo med familjen utan med sin käresta men ändock.
Jag har för avsikt att våldgästa dessa under Storsjöyrans allra digraste timmar, det kan bli ett mycket episkt ögonblick har jag fått för mig.

Jag har inte så mycket att skriva kom jag också på, av någon anledning, men men man får nöja sig med det lilla som jag brukar säga, på återseende.


Du tar ju bara små små steg
Det händer ingenting, det där
Du måste våga chansa mer
Våga se vart det bär




För övrigt anser jag att semester ska bli väldigt skönt!

Han var ju nästan alltid där!

Hej vänner och ovänner och andra halvlallare.
Hur mår vi?
Hur jag mår? Jodå, man får väl vara glad att man lever efter gårdagen.

Detta uttalande grundar sig i att denna stad gång på gång visar vilken vevar-anda som råder här, och då pratar jag inte enkom om att veva hattar och andra rusdrycker utan också när det gäller att bokstavligt veva in ansiktet på folk. Är det roligt det? Det kan det väl ändå inte vara tycker jag, men ett antal nuggets verkar anse att det är något av det roligaste som finns. Robert Gustavsson säger i en fantastisk show " Att skratta och att ha roligt är det bästa jag vet" gemene Härnösandsbo säger : " Att veva och att veva är det bästa jag vet " . Kul för dom, tråkigt för oss andra.

Jag och Nikos valde att belägra soffan hemma hos Pär och Daniel, och ni kan vara lugna, det finns två soffor så vi tog varsinn, så att jag dödar alla eventuella kommenterar om det där redan nu, inte för att jag brukar översvämmas av kommentarer vanligtvis heller förvisso.

Men innan vi gick och la oss så provade vi på vad begreppet " en hela marinella " innebar, vad som händer om man dricker någonting som har 21% direkt i virket och lite andra aktiviteter som innebär att man försätts i trans. Sen begav vi oss ner till svenssons där vår nyfunna vän " Malungs-killen" sin vana trogen satt och var helt lyrisk över att se våra anleten igen. Väl på svenssons höll Nikos på att bli kraftigt blåst av en skojare till blackjack-dealer som ansåg att han under handens gång satsat mer pengar, vilket inte för fem öre stämde, däremot så stod det något annat pundhuve där som bad oss hålla käften. Att han hade en käft att säga detta med förvånade mig en aning då han såg väldigt vanskapt ut, men det sa jag inte, ty detta kan betyda att Härnösandsbons " vevnings-tentakler" tas i anspråk och blir till någonting otrevligt.
Efter ett par chili-cheese på big boy så somnade vi sedan vackert i våra soffor och vaknade utvilade som två grävlingar som legat och smågnagt på någons ben en hel natt.

Idag är det Sveriges nationaldag, jippppieee säger Jackie Arklöv och en hel drös andra nazister. Jag kunde inte bry mig mindre, säger den genomsnittlige svensson. För hur mycket vi i Sverige vill vara som våra grannar i väst så kommer så aldrig att bli fallet, och att vi ska försöka fira nationaldagen innebär bara att det blir trassel, om ni frågar mig. Själv så har jag bjudit min Svensk/grekiske vän Nikos på middag idag, ty så ska en nationaldag firas.

Jag pratade med någon om tur häromdagen, tur och otur. Det är ganska vanliga begrepp, några smarta personer har ju dock lagt om det där litegrann.
Genom att välja att tro på gud så försvinner begreppen tur och otur och ersätts med ett enda begrepp" det är guds vilja" . Sånt kan ju få vilken man som helst att bli en trippel-ragnar, tänk er själva. " VILKEN SJUK TUR DU HAR SOM VINNER 10 MILJONER PÅ LOTTO, FYFAN" svaret från den frikyrklige blir såldedes " Det är guds vilja" är man på dåligt humör så blir motsvaret en lakritsbåt i ansiktet på den frikyrklige och att se gud i ögonen efter det kan man nog glömma.
Nu ifrågasätter jag inte rätten för var man att tro, det får alla göra på precis vad som helst, jag tror dock inte på gud, men det får ju ändå stå för mig.

Vi hörs av mitt herrskap!


Kom tillbaks, jag ångrar allt jag gjorde.
Allt jag sa, det är inte dig det är fel på.
Det är jag, det fattar väl jag.
Kom tillbaks, jag lovar och jag svär på mammas grav, jag kan vara allt det där du ville ha.
Det fixar väl jag.
Jag vet jag är en idiot, och hela stan vet vad jag gjort och jag förtjänar hur jag mår,kom häll mer salt i mina sår
i mina sår.


För övrigt så anser jag att nationaldagen måste läggas ned!

Jag rear ut min själ!

Hej mitt herrskap.

Idag råkade jag ut för något mycket märkligt!
Jag gick till systemet för att inhandla ett par ynka skumhattar inför kvällens samkväm där min borttappade vän kommer att synas igen. När jag kom dit så möter jag en gubbe utanför, han ropar " gubben gubben vänta lite" jag stannar till och undrar , vad händer?
En man på dryga 650 Kg möter upp mig och kastar lite pengar i handen på mig och säger, kan du köpa en hela marinella åt mig, jag fyller år idag. Jag kollar på gubben och tänker igen, vad fan händer?
Innan jag ens förstått vad som hänt så är jag inne på systemet, väl här stöter jag på patrull i form av kassörskan, hon säger : " Han ska inte ha något mer".
Nehe, och varför då? Vad spelar det för roll, killen visade tydliga tendenser på att han valt vägen att supa ihjäl sig, då är det väl lika bra om det är staten som hjälper gubben att trilla av pinn. Eller är jag dum nu?
Jag tyckte synd om killen, jag fick mina öl, han fick ingen marinella däremot så fick han lots hem av länsman.
Bra för mig, synd för honom och dessutom mycket tragiskt.

I övrigt har årets citat myntats här på kontoret, en kollega valde att yppa uttrycket : " Jag är lite arg, jag har tappat bort mina solglasögon där jag inte ens kan hitta dom". Det förefaller ju ganska logiskt att hon inte kan hitta dom när hon tappat bort dom, kan jag tycka iallafall.

Nu ska jag jobba, sköt om er gott folk, och frågar någon om en hela marinella så ge honom en!


står inte ut, står inte ut
ett år försvinner utan ljus
även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur
från och med då

Från och med du, du,du,du


För övrigt anser jag att denna sommar torde bli den bästa någonsin!

RSS 2.0